Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na křupavé smažené cibulové kroužky | recept

Jak na křupavé smažené cibulové kroužky | recept

Smažené cibulové kroužky | recept. Smažené cibulové kroužky jsou levné, rychle připravené a velmi chutné. Hodí se k bramborové kaši a spolu se salátem z čerstvé zeleniny máme výborný oběd. Kroužky jsou také vynikající jako „zobání“ k pivu nebo vínu místo bramborových chipsů. Cibuli má každý doma v zásobě, takže ani nečekaná návštěva nás nerozhodí a výborné pohoštění máme na stole doslova za pár minut. Stačí přidat jen dressing a je to. Obalené a lehce předsmažené kroužky se dají lehce zmrazit. Mohou být v mrazničce připraveny do zásoby.

Co je potřeba

  • cibuli
  • mléko
  • hladkou mouku
  • vejce
  • strouhanku
  • sůl
  • papriku
  • pepř
  • sádlo na smažení
1

Nejprve si vybereme cibuli. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi centimetr. Plátky rozebereme na kroužky. Obalovat můžeme i celé plátky, nebudou ale tak křupavé jako kroužky.

2

Cibuli namočíme na 2 hodiny do studeného mléka. Připravujeme-li kroužky pro nečekanou návštěvu, je možné tento krok vynechat.

3

Připravíme si suroviny na trojobal. Do jedné misky promícháme hladkou mouku s mletou paprikou a pepřem. Kdo má rád pikantnější chuť, přidá chilli papriku. Do další misky rozšleháme celé vejce se solí. Solíme poměrně dost, cibule je sladká. A do poslední misky nasypeme strouhanku. Nejlepší je hruběji mletá.

4

Cibulové kroužky vyjmeme z mléka a obalíme v moučné směsi, vajíčku, znovu v mouce a vejci a nakonec ve strouhance. Strouhanku dobře přimáčkneme.

5

Vkládáme do rozpáleného sádla a velmi zvolna smažíme dočervena z obou stran. Po osmažení odsajeme ubrouskem přebytečný tuk a podáváme. Přeji dobrou chuť!

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.