Jak postupovat při degustaci vína

I vino veritas - tedy ve víně je pravda. A protože tu pravdu chceme objevit a ochutnat, nezapomeneme víno degustovat. Degustace vína je smyslový rozbor vína, způsob, jak vyhodnotit jeho kvalitu a vůni. Someliér Jakub Král podává návod, jak při degustaci vína postupovat.

Váš prohlížeč nepodporuje Flash, nainstalujte si jej a pak to zkuste znovu.
1
Průměr: 1 (1x)
Váš hlas: Není
Složité
Zdarma

Komentáře

Přidat komentář

Obsah tohoto pole je skrytý a nebude veřejně zobrazen.
 
 Jak pěstovat levandule
Pěstování levandule se vyplatí. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši...
 Jak poznat u feny falešnou březost
Falešná březost zvaná též pseudogravidita je zákeřná nemoc vyvolaná změnou hladiny hormonů během hárání feny. Zatímco v...
 Jak se zbavit tvrdé vody
Tvrdá voda je voda s vysokým obsahem minerálů. Jsou to zejména ionty vápníku (Ca2+) a hořčíku (Mg2+). Přesná tvrdost...

Mohlo by zajímat

Prohlédnout video

Máte trému před publikem? Obáváte se toho, že se ztrapníte? Trémy s...

Prohlédnout video

Vezmeme vinnou skleničku, zhruba do poloviny ji naplníme drceným le...

Prohlédnout video

Sommelier a vicemistr soutěže The Best Sommelier in the World 2010...

Prohlédnout video

Existují obecná pravidla, jakou vodu si ke kterému druhu vína vybír...

Prohlédnout video

Kaktusové růžové víno Koo Koo je míchaný drink, ve kterém dominují...

Prohlédnout video

S Anastázií to je jako s anestézií. Když to přeženeš, může tě to i...

Prohlédnout video

Tento recept na míchaný nápoj Diamant je sice podán trochu netradič...

Prohlédnout video

Xantypa není jen název časopisu, ale také výborného míchaného nápoj...

Prohlédnout video

Chcete si s přáteli otevřít láhev vína, jenže chybí vám vývrtka? Ni...

Prohlédnout video

Říká se, že za dobré víno zaplatíme v prodejně nejméně sto korun. J...

Emailový zpravodaj

Přihlaste se k emailovému zpravodaji JakTak.cz. Pravidelně dostanete nejlepší a nejčtenější, návody a postupy přímo do Vaši emailové schránky.