Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravíme pomazánky na silvestrovské jednohubky | 5 receptů

Jak připravíme pomazánky na silvestrovské jednohubky | 5 receptů

Silvestrovské pomazánky | recepty. Pomazánky se dělají v každé rodině a každá kuchařka zná nepřeberné množství receptů. Pomazánky jsou většinou snadné na přípravu, rychlé a hodí se na jednoduché svačiny či večeře. Pomazánkami se také zdobí jednohubky na různé oslavy, například silvestrovské. V článku najdete několik tipů na přípravu chutných pomazánek.

Co je potřeba

potřebné suroviny jsou uvedeny u jednotlivých receptů

1

Pomazánka z Nivy a taveného sýra

Potřebné suroviny: 100 g Nivy, 100 g másla, 1 ks taveného sýra, 1 ks nakládané okurky, 1/2 cibule, 100 g měkkého salámu, trochu majolky, špetka pálivé papriky

Nivu nastrouháme najemno a utřeme v misce s máslem a taveným sýrem. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, salám, rozstrouhanou kyselou okurku a trochu pálivé papriky. Promícháme a spojíme několika lžícemi majolky.

2

Pomazánka z uzené ryby s tvarohem

Potřebné suroviny: 250 g uzené makrely, 250 g měkkého tvarohu, 1 menší cibule, majolka, hořčice, sůl, pepř

Z makrely odstraníme kosti a maso nakrájíme najemno. V misce utřeme kostku měkkého tvarohu s polévkovou lžící plnotučné hořčice, solí, pepřem a nadrobno pokrájenou cibulkou. Vmícháme rybí maso a několik lžic majolky.

3

Pomazánka z Lučiny

Potřebné suroviny: 2 Lučiny, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 malá cibule, kousek křenu, sůl, majolka

Z vajec uvařených natvrdo oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s Lučinou, solí a jemně nastrouhaným křenem. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, rozstrouhané bílky a několik lžic majolky.

4

Šunková pěna

100 g másla vyšleháme do pěny, poté přidáme 100 g velmi jemně umleté šunky, malé množství sladké papriky a 2 lžíce šlehačky. Vše důkladně promícháme.

5

Lososová pěna

150 g másla utřeme se 2 lžícemi měkkého tvarohu a přidáme pokrájené lososové plátky nebo lososovou drť. Ochutíme citronovou šťávou a promícháme. Přeji vám dobré chutnání.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.