Jak připravit svařák - svařené víno

Svařák recept - svařené víno recept. Opět se k nám blíží chladná část roku, ke které neodmyslitelně patří i vůně klasického svařáku. Pro všechny jeho milovníky, kteří nejen mají rádi jeho chuť, kterou mají spojenou třeba s atmosférou Vánoc, ale zahání s ním i zimu či nachlazení, zde máme recept na jeho jednoduchou přípravu.

4.73913
Průměr: 4.7 (46x)
Váš hlas: Není
Lehké
1 - 1000 Kč

Co je potřeba

1 l červeného vína,
200 ml vody,
6 lžic pískového cukru,
1 větší kousek skořicové kůry,
1 lžička hřebíčků,
1 hvězdička badyánu,
1 citron (případně sušená citronová kůra)

1

Cukr nasypte do kastrůlku (malého, ale raději s vyš­šími okraji) a pokropte dvěma lžícemi vody. Promí­chejte a začněte zprudka zahřívat.

2

Cukr nejprve začne pěnit a bublat, poté změní barvu z bílé přes světle hnědou směrem do tmavé. Kastrůlek stáhněte z plotýnky ve chvíli, kdy je cukr světle hnědý (jinak karamel ošklivě zhořkne).

3

Karamel přelijte odměřeným množstvím vroucí vody. Poté opatrně míchejte, až se skoro všechen rozpustí.

4

Přidejte všechno koření, nastrouhejte kůru z citronu a vše společně 5 minut na středním plameni pozvolna vařte.

5

Mezitím zahřejte v jiném hrnci všechno víno tak, až se z něj začne kouřit, a ze dna se začnou zve­dat první bubliny předznamenávající var. Přes cedník k vínu přelijte obsah kastrůlku s karamelem a vypněte vařič.

6

Víno rozlijte do hrnečků, ozdobte kolečky citronu, ze kterého jste už stačili v předchozích krocích spotřebo­vat kůru, a svařák hned podávejte.

Komentáře

palec nahoru

palec nahoru

Dnes jsem přítelkyni vařil

5

Dnes jsem přítelkyni vařil podle tohoto receptu a nad svařákem jsme se oba zahřívali pod Vánočním stromem na Staromáku.
Svařák je skvělý, další palec nahoru.
Richard

rovněž díky za recept, palec

5

rovněž díky za recept, palec nahoru na Facebook

Váš poradce

Výborný. Manžel ho dělal na

5

Výborný. Manžel ho dělal na Silvestra k táboráku a pěkně zahříval:-D

Můj první domácí svařáček a

5

Můj první domácí svařáček a je vynikající. Jen jsem neměla badyán a citron jsem vyměnila půlkou pomeranče, do které jsem zapíchala hřebíček a už mi tu voní celý byt. :-)

Přidat komentář

Obsah tohoto pole je skrytý a nebude veřejně zobrazen.
 
 Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Za svého života prospíme téměř jeho třetinu. I když spíme, náš mozek usilovně pracuje. V průběhu spánku dochází k celé...
 Jak na dýni v kuchyni | recepty
Recepty z dýně – dýně hokaido recepty. Dýně je na našich talířích velmi opomíjenou zeleninou. A je to škoda, protože...
 Jak a kdy správně řezat hortenzie
Řez hortenzií je tak trochu věda, jelikož existuje několik druhů a v podstatě každá odrůda vyžaduje svůj specifický...

Emailový zpravodaj

Přihlaste se k emailovému zpravodaji JakTak.cz. Pravidelně dostanete nejlepší a nejčtenější, návody a postupy přímo do Vaši emailové schránky.