Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bílkovou polevu na zdobení perníčků | recept

Jak udělat bílkovou polevu na zdobení perníčků | recept

Bílková poleva na zdobení perníčků | recept. Osvědčený recept na bílkovou polevu na zdobení perníčků přijde vhod, chceme-li dosáhnout toho, aby perníčky měly styl a zaujaly nejen svou vůní, ale i kresbou. Aby bílková poleva dopadla tak, jak chceme, přikládám svůj oblíbený a prověřený recept. Zdobení perníčků bílkovou polevou vyžaduje nápad a trochu zručnosti, ale výsledek stojí vždy zato.

Co je potřeba

  • 1 vaječný bílek
  • 15–20 dkg moučkového cukru
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
1

Aby bílková poleva na zdobení perníčků měla dokonale hladkou konzistenci, moučkový cukr přesejeme přes jemné sítko. Čím víckrát to uděláme, tím to v závěru bude lepší. Doporučuji minimálně 2x. Přidáme vaječný bílek, lžičku citrónové šťávy a třeme. Takto třeme ručně přibližně 15–25 minut. Samozřejmě můžeme použít šlehač, práce se zkrátí na 5–10 minut.

2

Pokud nám bílková poleva nezačne brzy měnit potřebnou konzistenci, můžeme přidat ještě trošku cukru – nezapomeňme ho však opět prosít přes síto. Správnou hustotu polevy poznáme následovně: vezmeme obyčejné párátko, nabereme jím trošku polevy a kápneme na perníček. Pokud se poleva nebude roztékat a bude držet svůj tvar, je hotová.

3

Aby nám zdobení perníčků šlo od ruky, pomůžeme si svačinovým sáčkem. Polevou sáček naplníme a z rohu ustřihneme kousek o velikosti cca 0,5 mm. Čím menší otvor, tím lépe pro nás. Teď se můžeme směle pustit do dekorování perníčků.

4

A takto můžeme začít zdobit perníčky, můžeme přidat i cukrové ozdoby.

Tipy

  • Pokud chceme zdobit perníčky barevně, rozdělíme si polevu do misek a smícháme ji s potravinovým barvivem podle toho, kterou barvu potřebujeme.
  • Pokud je poleva příliš hustá, zředíte jí šťávou z citronu. Přidávejte po troškách.
  • Na polevu můžeme položit i cukrové ozdoby (například kuličky).
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.