Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat drůbeží pilaf | recept

Jak udělat drůbeží pilaf | recept

Jak udělat drůbeží pilaf | recept. Drůbeží pilaf? Pro některé kuchařky zcela netradiční pokrm, pro jiné běžný pokrm na sobotní či nedělní oběd. Pro přípravu drůbežího pilafu budeme potřebovat kuřecí stehenní řízky.

Co je potřeba

500 – 600 g kuřecích stehenních řízků
80 – 100 g slaniny
3 cibule
lžička sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
sůl
cukr
majoránka
2 lžíce rajčatového protlaku
500 – 700 ml drůbežího vývaru
250 g rýže
lžička oleje
lžička kari
50 g tvrdého sýra
petrželka

1

Nakrájené maso zprudka opečeme na slanině a přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a ochutíme solí, cukrem, majoránkou, rajčatovým protlakem a promícháme.

2

Podlijeme vývarem a dusíme, během dušení podle potřeby podléváme vývarem.

3

Propláchnutou rýži opečeme na oleji, promícháme s kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme.

4

Maso promícháme s rýží a na talíři posypeme sýrem a petrželkou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře netradičně | recept
Jak upéct kuře netradičně | recept
Pečené kuře | recept. Dnešní recept na pečené kuře je velmi snadný a nenáročný na suroviny. Přesto je však neuvěřitelně chutný. Netradiční spojení jab…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.