Jak udělat jehněčí žebírka

Recept na jehněčí žebírka. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nevyzkoušeli, tak teď máte příležitost si jeden recept odzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.

4.6
Průměr: 4.6 (5x)
Váš hlas: Není
Lehké
1 - 1000 Kč
30 minut a více

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1-2 vejce
worcesterská omáčka

1

Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.

2

Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.

3

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

4

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

5

Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.

6

Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Komentáře

Přidat komentář

Obsah tohoto pole je skrytý a nebude veřejně zobrazen.
 
 Jak pěstovat levandule
Pěstování levandule se vyplatí. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši...
 Jak se zbavit tvrdé vody
Tvrdá voda je voda s vysokým obsahem minerálů. Jsou to zejména ionty vápníku (Ca2+) a hořčíku (Mg2+). Přesná tvrdost...
 Jak poznat u feny falešnou březost
Falešná březost zvaná též pseudogravidita je zákeřná nemoc vyvolaná změnou hladiny hormonů během hárání feny. Zatímco v...

Emailový zpravodaj

Přihlaste se k emailovému zpravodaji JakTak.cz. Pravidelně dostanete nejlepší a nejčtenější, návody a postupy přímo do Vaši emailové schránky.