Jak udělat jehněčí žebírka

Recept na jehněčí žebírka. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nevyzkoušeli, tak teď máte příležitost si jeden recept odzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.

4.6
Průměr: 4.6 (5x)
Váš hlas: Není
Lehké
1 - 1000 Kč
30 minut a více

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1-2 vejce
worcesterská omáčka

1

Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.

2

Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.

3

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

4

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

5

Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.

6

Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Komentáře

Přidat komentář

Obsah tohoto pole je skrytý a nebude veřejně zobrazen.
 
 Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny...
 Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Za svého života prospíme téměř jeho třetinu. I když spíme, náš mozek usilovně pracuje. V průběhu spánku dochází k celé...
 Jak odstranit zápach ze psí tlamy
Pes je nejbližší přítel člověka, jak praví známé pořekadlo. Ale i sebelepší přítel přestává být kamarádem, pokud se mu...

Emailový zpravodaj

Přihlaste se k emailovému zpravodaji JakTak.cz. Pravidelně dostanete nejlepší a nejčtenější, návody a postupy přímo do Vaši emailové schránky.