Jak udělat masový vývar

Recept na hovězí vývar. Masový vývar - kuřecí vývar, hovězí vývar, rybí vývar a zeleninový vývar slouží jako základ při příravě různých polévek, omáček nebo k podlévání. Tady je můj recept na přípravu výtečného hovězího vývaru z hovězího masa s kostí.

3.6
Průměr: 3.6 (5x)
Váš hlas: Není
Velmi lehké
1 - 1000 Kč

Co je potřeba

300 - 500 g předního hovězího masa s kostí
1,5 l vody
3 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
1 lžička soli

Jak udělat masový vývar

1

Začněte přípravu hovězího vývaru tak, že hovězí maso zalijete studenou vodou a přidáte pepř, nové koření, celou cibuli a osolíte.

2

Hovězí maso uvedeme do varu.

Jak udělat masový vývar

3

Jakmile polévka vzkypí, snížíme teplotu a zakryjeme pokličkou. Vaříme 2 hodiny.

4

Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme dalších 30 minut.

5

Během vaření podle potřeby doléváme studenou vodou.

6

Hovězí vývar přecedíme a necháme stát.

7

Po částečném zchladnutí tuk usazený na povrchu vývaru sebereme lžící.

Tipy

Čím je maso vyzrálejší, tím bude hovězí vývar silnější.
Hovězí vývar bude mít zlatavou barvu, když cibuli před vložením do vody rozřízneme na polovinu a na malém množství tuku na řezné ploše opečeme.

Komentáře

Dobrý den. Víte jak děláte

Dobrý den.
Víte jak děláte "vývar"? Naprosto špatně. S vývarem to nemůže mít nic společného.

Přidat komentář

Obsah tohoto pole je skrytý a nebude veřejně zobrazen.
 
 Jak a kdy správně řezat hortenzie
Řez hortenzií je tak trochu věda, jelikož existuje několik druhů a v podstatě každá odrůda vyžaduje svůj specifický...
 Jak na dýni v kuchyni | recepty
Recepty z dýně – dýně hokaido recepty. Dýně je na našich talířích velmi opomíjenou zeleninou. A je to škoda, protože...
 Jak poznat kvalitní a nekvalitní matrace
Za svého života prospíme téměř jeho třetinu. I když spíme, náš mozek usilovně pracuje. V průběhu spánku dochází k celé...

Emailový zpravodaj

Přihlaste se k emailovému zpravodaji JakTak.cz. Pravidelně dostanete nejlepší a nejčtenější, návody a postupy přímo do Vaši emailové schránky.