Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat nejlepší a nejrychlejší těsto na pizzu | recept

Jak udělat nejlepší a nejrychlejší těsto na pizzu | recept

Nejlepší a nejrychlejší těsto na pizzu | recept. Znáte to, poklusem z práce domů a cestou rychle vymyslet, čím nakrmíte čekající hladové krky. Říkáte si, že dnes výjimečně uděláte něco rychlého. Co když ale i taková dobrota jako pizza může být rychlovkou? Zkuste si udělat těsto na pizzu, které se dobře válí a protože je nekynuté, můžete ho ihned vložit do trouby. Dost možná, že k uskutečnění následujícího receptu nebudete muset jít ani nakupovat, protože vše potřebné na pizzu najdete doma ve své lednici a špajzu. Tak schválně.

Co je potřeba

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vajíčko
  • špetka soli
  • rajčatový protlak
  • olivový olej
  • koření na pizzu
  • cokoliv máte na pizze rádi (např. šunka, sýr, žampiony, kukuřice, pórek, niva, atd.)
1

Připravíme si těsto.

Do mísy vsypeme mouku a promícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme jogurt, vajíčko a špetku soli. Těsto promícháme a přendáme na pomoučený vál. Pokud se těsto lepí, přidáme do něj ještě trochu mouky (záleží na konzistenci jogurtu a velikosti vajíčka) a vyválíme placku dle velikosti plechu. Ten pak vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj těsto a pěkně ho roztáhneme do okrajů.

2

Co navrch?

Rajčatový protlak smícháme s jednou lžící olivového oleje a přidáme asi půl lžíce koření na pizzu. Touto směsí potřeme těsto a poklademe ho vším, co jsme si na pizzu připravili. Strouhaným sýrem můžeme naši dobrotu posypat buď hned, nebo až těsně před dopečením – podle toho, jak to máme rádi.

3

Šup do trouby!

Plech vložíme do trouby a pečeme na 150 stupňů asi 20 minut. Každá trouba peče jinak, je proto dobré pizzu kontrolovat. Hotovou pizzu poznáme podle mírně nazlátlých okrajů. Pokud máte radši křupavější těsto, pečte dál. Po vytažení pizzu nakrájíme na trojúhelníčky (osvědčil se kulatý kráječ na pizzu – tím to máte raz dva) a servírujeme např. se sklenkou vychlazeného bílého vína. Dobrou chuť!

Autor: Jasanka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.