Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat opilá oříšková srdíčka | recept

Jak udělat opilá oříšková srdíčka | recept

Jak udělat opilá oříšková srdíčka | recept. Chutnají a vypadají báječně. Hodí se jako vánoční cukroví a během roku si je můžete upéct pro jakoukoliv příležitost. Opilá srdíčka jsou ochucena alkoholem – rumem, ale nemusíte se je obávat dát ke konzumaci dětem. Pečením tato malá dávka alkoholu vyprchá, ale zůstane jen příjemné voňavé aroma. Přinášíme k vyzkoušení tento recept.

Co je potřeba

Na těsto:

400 gramů hladké mouky

kostku másla

140 gramů cukru

2 žloutky

citronová kůra

Na vrchní ořechovou část:

300 gramů moučkového cukru

80 gramů vlašských ořechů

50 gramů másla

3 lžíce rumu

sníh ze dvou žloutků

1

Hladkou mouku prosejeme na vále. Přidáme máslo částečně změklé a nakrájené na plátky, cukr, vaječné žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Ručně zpracujeme a prohněteme v hladké těsto. Pokud nám to čas dovolí, necháme jej asi hodinu v chladnu odpočinout.

2

Pak vyválíme na pracovním vále slabý plát a vykrajujeme srdíčka, která pokládáme na plech. Upečeme dorůžova při teplotě 180 °C po dobu cca 8 – 10 minut a necháme zchladnout.

3

Vlašské ořechy rozlouskáme, dobře prohlédneme, aby mezi jádry nezůstaly zbytky skořápek a rozdrtíme na drobnou směs, nebo umeleme na masovém strojku. Zpracujeme ořechovou hmotu tak, že smícháme rozdrcené vlašské ořechy s moučkovým cukrem, máslem, rumem a sněhem ze dvou bílků, nejlépe ušlehaným v páře.

Jak udělat opilá oříšková srdíčka | recept
4

Ořechovou hmotu rozválíme na pracovním vále posypaném moučkovým cukrem a začneme vykrajovat srdíčka. Vykrájená ořechová srdíčka pokládáme na upečená linecká srdíčka a trochu přimáčkneme.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct pařížské rohlíčky | recept
Jak upéct pařížské rohlíčky | recept
Pařížské rohlíčky | recept. Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádném svátečním stole. Díky kombinaci křehkého oříškového těsta, jemného krému a la…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.