Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rybízové řezy | recept

Jak udělat rybízové řezy | recept

Jak udělat rybízové řezy | recept. V žádné rybízové kuchařce s recepty nechybí výtečné rybízové řezy. Rybíz je cenným zdrojem vlákniny a vitaminu C a v lidovém léčitelství se užívá pro zlepšení trávení. Tentokrát ale léčení rybízem trochu stranou a vrhněme se na výborný letní dezert. Rybízové řezy - recept krok za krokem.

Co je potřeba

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 125 g moučkového cukru
  • 60 g škrobu
  • 4 vejce
  • 80 g polohrubé mouky
  • lžička prášku do pečiva

krém a poleva:

  • 6 plátků želatiny
  • 300 g červeného rybízu
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g smetanového jogurtu
  • 1 balíček světlé polevy na dort
  • 250 ml šťávy z červeného rybízu
1

Troubu rozehřejeme na 170 °C.

2

Bílek vyšleháme na tuhý sníh a přidáváme vanilkový cukr. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme škrobovou moučku, mouku a prášek do pečiva.

3

Pak přimícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s vyšším okrajem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.

4

Polovinu dávky rybízu rozvaříme ve 3 lžících vody – asi 7 minut, následně propasírujeme a necháme vychladnout.

5

Vyšleháme smetanu dotuha a opět přidáme práškový a vanilkový cukr.

6

Do 3 lžic smetany vmícháme změklou želatinu a zbytek smetany.

7

Jogurt smícháme s propasírovaným i zbylým množstvím rybízu. Smetanou natřeme na piškot a necháme zchladnout.

8

Podle návodu připravíme dortovou polevu na rybízové řezy a přidáme cukr a rybízovou šťávu.

9

Opět necháme ztuhnout. Rozetřeme na smetanovou vrstvu.

10

Ještě hodinu necháme rybízové řezy vychladnout.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat rybízovou buchtu | recept
Jak udělat rybízovou buchtu | recept
Jak udělat rybízovou buchtu | recept. Rybíz sice nepatří mezi tradiční buchtové náplně, ale přesto může rybízová buchta přijít k chuti. Rybízová bucht…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.