Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat skopovou pečeni | recept

Jak udělat skopovou pečeni | recept

Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové teplotě. Uděláme si tentokrát skvělou domácí skopovou pečeni. Dobrou chuť přeji!

Co je potřeba

1 kg skopového hřbetu, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule

případně bylinky dle chuti

1

Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme česnekem utřeným se solí.

2

Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka zapečeme. Můžeme posypat čerstvými bylinkami.

3

Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

4

Po upečení ze šťávy slijeme vypečený lůj.

5

Podáváme s opečenými bramborami.

Tipy

Šťávu můžeme po vysmahnutí zaprášit trochou hladké mouky, podlít vodou a zapařit.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.