Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct koláčky s ovesnými vločkami a špaldovou moukou | recept

Jak upéct koláčky s ovesnými vločkami a špaldovou moukou | recept

Koláčky s ovesnými vločkami a špaldovou moukou | recept. Rádi mlsáte, ale pak propadáte výčitkám svědomí? Zkuste si upéct zdravé koláčky podle následujícího receptu. Ovesné koláčky jsou rychlé, chutné a obsahují mnoho zdraví prospěšných ingrediencí, jako jsou ovesné vločky, špaldová mouka, chia semínka nebo bílý jogurt. Koláčky můžete dozdobit čerstvým ovocem nebo tvarohem. Skvělé jsou i jen tak samotné. Ovesné koláčky se hodí ke kávě nebo k snídani.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 1 banán
  • hrnek ovesných vloček
  • 4 lžíce mléka
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 1 polévkovou lžíci bílého jogurtu
  • špetku chia semínek
1

Jako první si trochu nameleme ovesné vločky, stačí nahrubo, případně si kupte rovnou ty s jemnější konzistencí. Nasypeme je do mísy a zalijeme trochou mléka  (použijte méně než na běžnou kaši). Vločky necháme krátce nabobtnat.

2

Mezitím si oloupeme banán, vložíme ho do středně velké mísy a rozmačkáme vidličkou. Následně banán smícháme s nabobtnalými vločkami, zamícháme. Chia semínka můžeme zalít trochou vody a také nechat krátce nabobtnat. Do mísy s banánovo-vločkovým základem přisypeme trochu mouky, přidáme bílý jogurt a nakonec i chia semínka. Všechno důkladně zpracujeme na hladké těsto.

3

Koláčky můžeme péct ve formičkách na muffiny nebo na větší košíčky, ale pokud nevlastníte ani jednu možnost, tak klidně těsto vlijte do menší zapékací mísy nebo formy na koláč, jen samozřejmě bude třeba upravit dobu pečení. Nakonec hotové těsto nalijeme do formiček.

4

Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut, až nám na špejli přestanou ulpívat vlhké drobečky. Koláčky necháme vychladnout ve formičkách a poté je vyklepneme a můžeme začít mlsat. Ať vám chutná!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.