Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct škvarkové placky | recept

09. Únor 2021

Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky se škvarky. Nebo si je dopřát jen tak se solí a chlebem. Tradiční, dozlatova opečené škvarkové placky jsou klasikou. A recept? Nejprve se pusťme do přípravy kvásku, a pak všechny suroviny na škvarkové placky smícháme v míse. Po nakynutí z vypracovaného těsta vyválíme silnější plát a sklenicí nebo vykrajovátkem vykrojíme placky. Škvarkové placky upečeme dozlatova při 180 °C v troubě a podáváme.

Tipy

Nejlepší škvarkové placky jsou z domácích škvarek. Jsou chutnější a voňavější než průmyslově vyráběné škvarky prodávané v obchodech. Do nich se totiž zpracovává jakékoli sádlo včetně kůže, často se i připálí.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.