Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct třené rohlíčky s marmeládou | recept

Jak upéct třené rohlíčky s marmeládou | recept

Třené rohlíčky se hodí nejen jako cukroví k slavnostním příležitostem, ale i jako běžné pohoštění. Na svatby a Vánoce rohlíčky pečeme menší, na běžné pohoštění větší. Nemusíme je dělat ani rovné, můžeme je různě stáčet. Na výrobu třených rohlíčků budete potřebovat nástavec na masový mlýnek nebo robot. Dá se koupit v různých velikostech v železářství nebo domácích potřebách. Marmeládu na plnění si vyberte podle vlastního uvážení. Do cukroví se hodí výraznější nakyslé chutě, např. rybízová, mirabelková, angreštová. Práce s těstem je snadná, těsto se netrhá, je vláčné. Rohlíčky můžete péct na poslední chvíli, nepotřebují dobu k odležení.

Co je potřeba

  • 250 g másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 375 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • marmeláda na slepování
  • čokoláda na polevu
1

Potřebné suroviny v misce promícháme a rukama vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto na malou chvilku odložíme do chladu. Stačí hodina, těsto nám nesmí příliš ztuhnout, nešlo by protlačovat strojkem.

2

Těsto po částech vkládáme do masového mlýnku nebo robotu s nástavcem na cukroví. Oddělujeme kousky velké tak, jak chceme mít cukroví dlouhé. Klademe je vedle sebe na plech vyložený papírem. Těsto drží tvar, neroztéká se, takže jednotlivé kousky mohou být blízko sebe.

3

Cukroví pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C. Po upečení a vychladnutí slepujeme rohlíčky po dvou chuťově výraznou marmeládou nebo džemem, je možno je ochutit rumem. Oba konce potřeme čokoládou. Po ztuhnutí polevy uchováváme v chladu.

4

Na polevu rozehřejeme čokoládu na vaření s kouskem másla velkým jako vlašský ořech. Rozpouštíme ji ve vodní lázni. Do rozpuštěné směsi přidáme kávovou lžičku oleje, aby se poleva leskla.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct skořicové čtverečky | recept
Jak upéct skořicové čtverečky | recept
Skořicové čtverečky si oblíbí především děti. Svojí chutí totiž připomínají skořicové snídaňové cereálie jedné známé značky. U nás doma je to nejoblíb…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.