Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vínové cukroví | recept

Jak upéct vínové cukroví | recept

Vínové cukroví | recept. Cukroví s přídavkem vína je bleskově rychlé. Nemusí se odležet, může se ihned podávat. Je křehoučké, jemné a chutné. Můžete ho dělat na poslední chvíli nejen na Vánoce, svatby, ale třeba také pro nečekanou návštěvu. Vínové cukroví je totiž nenáročné na suroviny, ze kterých je zhotoveno.Většinou je má každý doma. V receptu je uvedeno bílé víno, vyzkoušela jsem i červené a jde to také! Jen je pak cukroví o trošičku tmavší, ale pod cukrovou posypkou se to stejně schová. Tak přeji dobrou chuť!

Co je potřeba

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 1 vaječný žloutek
  • 5 lžic bílého vína
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • cukr na obalení
1

Prosátou hladkou mouku důkladně promícháme s polovinou balíčku pečivového prášku. Přidáme 1 vaječný žloutek, 5 polévkových lžic bílého vína a na lístky pokrájené změklé máslo. Propracujeme v misce a vznikne vláčné těsto. Těsto nehněteme příliš dlouho, aby se zbytečně nerozehřál tuk, pak bychom těsto měli mazlavé.

2

Těsto vyválíme na nepřilnavé podložce přes papír na pečení a vykrajujeme pomocí formiček různé tvary. Ty poté opatrně přeneseme na plech. Plech nemusí být vyložen papírem, těsto je mastné a nepřichytává se. Jde snadno z plechu sklepnout.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do bledě žluta. Cukroví se při pečení nafoukne do výšky. Po upečení necháme vystydnout a teprve pak obalujeme v cukru. Nachytá se na něj méně cukru a lépe to vypadá. Cukroví je připravené ihned ke konzumaci, nemusí se nechávat odležet.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.