Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit směs na špagety s kuřecím masem a jarní cibulkou | recept

Jak uvařit směs na špagety s kuřecím masem a jarní cibulkou | recept

Směs na špagety | recept. Jarní cibulka je sklizená, cibule před uzráním. V kuchyni by se neměla dlouho tepelně upravovat, abychom se nepřipravili o cenné vitaminy. Nejlepší je přidávat ji do pomazánek. Do teplých pokrmů ji přidáváme těsně před dohotovením, neměla by se dlouho vařit. Po nákupu vydrží jarní cibulka v chladničce asi pět dní. Před kuchyňskou úpravou odstraňte poškozené nebo nevzhledné části natě a celou cibulku pečlivě umyjte pod tekoucí vodou.

Co je potřeba

- 4 kuřecí prsní řízky - 200 ml zakysané smetany - 4 stroužky česneku - svazek jarní cibulky (klidně i dva) - sůl - pepř - olej - voda nebo vývar (asi 2 dl) - sojová omáčka

1

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a jarní cibulku i s natí taktéž. Na pánev s vyšším okrajem nalijeme olej a rozehřejeme jej. Když je olej rozpálený, vložíme do něj kuřecí maso a smažíme. Správně horký olej poznáme tak, že do něj vhodíme kousek masa a okolo něj se okamžitě tvoří malé bublinky. Maso na pánvi zbělá a většinou pustí vodu. Všechnu vodu necháme vysmažit, na pánvi musí zbýt jen olej a maso.

2

K masu přidáme nakrájenou jarní cibulku. Část zelené natě odložíme stranou na dozdobení hotového jídla na talíři. Cibulku osolíme a opepříme podle svých zvyklostí. Promícháme s masem.

3

Po zavadnutí cibulky přidáme trochu vývaru nebo vody, stačí malá sklenka. Zahustíme zakysanou smetanou promíchanou se lžící šťávy z masa a cibule. Šťávu přidáváme do smetany proto, aby se po přidání do směsi nesrazila. Ještě chvilku povaříme, jen do změknutí cibulky. Pozor, aby nebyla rozvařená. Je-li třeba, dochutíme sojovou omáčkou.

4

Na talíři utvoříme špagetové hnízdo, do kterého přidáme uvařenou směs. Posypeme dříve odloženou cibulovou natí. Jako barevný akcent přidáme rozkrojené cherry rajče nebo kousek červené papriky.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.