Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit med z jablek a zázvoru

Jak vyrobit med z jablek a zázvoru

Med ze zázvoru a jablek | recept. Med ze zázvoru a jablek je vzhledem ke své konzistenci takovým kompromisem mezi medem a marmeládou. Je to skvělá kombinace produktů, která poslouží jako podpůrný lék při nachlazení. Med ze zázvoru a jablek oceníte, když už Vám nechutná přeslazený klasický med a uvítáte změnu. Med z jablek a zázvoru má svou specifickou vůni a příchuť. Chutná nejen do čaje, ale třeba na chleba s máslem ke svačince. Tento jednoduchý recept je koncipován pro menší množství.

Co je potřeba

  • 1 kg jablek kousek
  • kořene zázvoru
  • 3/4 kg krystal cukru
  • 1 plechovka ananasu
  • citron
1

Nejprve si připravíme jablka, která dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zároveň oloupeme kousek kořene zázvoru, který pak nastrouháme a přidáme do směsi. Množství zázvoru nedefinujeme. Záleží na každém z nás, kolik ho tam chceme mít, ale stačí opravdu kousek. Pokud někomu zázvor vadí, může jej vynechat.

2

Nakrájená jablka spolu s ananasem (celá plechovka včetně šťávy) rozmixujeme a dáme do hrnce povařit. Jablka pustí dost šťávy, takže žádnou vodu nepřidáváme. Přidáme šťávu z citronu, cukr, najemno nastrouhaný zázvor. Vaříme na mírném plameni za občasného míchání asi 1 hodinu, aby směs zhoustla.

3

Hotovou směs (jablečný med) plníme ihned po odstavení z plamene do připravených sklenic. Směs zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Víčka by se měla dobře zatáhnout, pokud se sklenicemi již nebudeme manipulovat a nemusíme už sterilizovat, což nám usnadní práci. Po částečném nebo úplném vychladnutí sklenice obrátíme zpět – víčkem vzhůru. Přeji mnoho úspěchů!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kokosky s medem | recept
Jak upéct kokosky s medem | recept
Kokosky s medem | recept. Kokosky jsou oblíbené nejen jako vánoční cukroví, ale mohou se upéct kdykoliv celý rok. Jsou trvanlivé, nenáročné na příprav…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.