jaktak.cz

Jak udělat koprovou omáčku | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat koprovou omáčku | recept. Pro českou kuchyni jsou omáčky typické po staletí a stále zůstávají součástí našeho jídelníčku. Typickou omáčkou v českých kuchyních je koprová omáčka. Nejčastěji podávaná jako koprová omáčka s vajíčkem nebo koprová omáčka s hovězím masem. A tady je můj recept.

Co je potřeba

500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
2 žloutky
sůl
cukr
ocet
1 svazek kopru

Krok 1

Mouku rozmícháme v 1/4 smetany a zbylou smetanu uvedeme do varu.

Krok 2

Vmícháme smetanu s moukou a za stálého míchání omáčku povaříme do zhoustnutí.

Krok 3

Koprovou omáčku zjemníme žloutky rozšlehanými v troše smetany.

Krok 4

Přidáme je do horké omáčky, ale už nevaříme.

Krok 5

Ochutíme solí, cukrem a octem.

Krok 6

Nakonec do koprové omáčky přidáme nakrájený kopr.

Srazí-li se koprová omáčka, zkusíme ji krátce šlehat v mixéru.
Koprovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky a hovězím masem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-koprovou-omacku-recept.html