jaktak.cz

Jak vybrat správné vybavení na šnorchlování | rady

Složitost: Složité
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat správné vybavení na šnorchlování | rady. Objevování podmořského života patří v současné době mezi nejoblíbenější mořské turistické aktivity. Přestože se šnorchlování zdá bezpečné a jednoduché, je k němu třeba kvalitní a dobře padnoucí vybavení. Jak vybrat ty správné brýle a šnorchl? Jsou zapotřebí potapěčské ploutve? Dozvíme se v následujícím článku.

Co je potřeba

brýle
šnorchl
boty do vody

Krok 1

Brýle

Jsou tou nejdůležitější pomůckou pro šnorchlování, neboť se bez nich nemůžeme obejít. Pokud si nasadíme masku na obličej a jemným nádechem vytvoříme podtlak, měly by nám pevně orámovat oči a nos. Je velice důležité, aby nám brýle držely na hlavě jen s malou pomocí pásku, neboť by neměl být příliš utažený.

Krok 2

Šnorchl

Pokud chceme nerušeně pozorovat mořské dno, vybíráme kvalitní šnorchl s výpustným ventilkem, který se nachází pod náustkem. Pro naši bezpečnost poslouží jeho reflexní barva a tzv. vlnolam zabraňující vniknutí mořské vody do trubice.

Krok 3

Boty do vody

Pro šnorchlování v oblasti korálových útesů jsou nezbytnou součástí správného vybavení. Při výběru dbáme především na pohodlnost, boty nás nesmí nikde škrtit a zároveň nám musí pevně držet na noze. Ochrání nás před pichlavými ježky i žahavými korály.

Krok 4

Ploutve

Turistické šnorchlování na hladině je bez ploutví mnohem bezpečnější než s nimi. Při potápění na nádech už by nám tato potapěčská pomůcka neměla chybět, neboť nám pod vodou dodává větší hbitost a rychlost.

Krok 5

Specializovaný obchod

Pokud se chcete šnorchlování věnovat opakovaně, doporučuji navštívit přímo obchod s potapěčskými potřebami. Pracovníci vám vyberou vhodné vybavení na míru, kvalitu však doprovází i vysoká cena.

Pokud se vám brýle neustále mlží, vypláchněte je slanou vodou a slinami.

Nikdy nenechávejte výbavu na šnorchlování na sluníčku.
Po každém použití je potřeba vše důkladně umýt sladkou vodou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-spravne-vybaveni-na-snorchlovani-rady.html