jaktak.cz

Jak udělat domácí likérové špičky | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky. Na tomto receptu na koňakové špičky není nic složitého. Věřte mi. Jen to chce trénink a trpělivost. Lahodné domácí zákusky potěší celou rodinu.

Co je potřeba

  • 250 g ztuženého tuku
  • 125 g másla
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g mletého cukru
  • 40 g kakaa
  • Vaječný likér na náplň
  • Dětské piškoty
  • Čokoládová poleva na namáčení

Krok 1

Pusťme se směle do přípravy vynikajících likérových špiček. Začneme tím, že ztužený tuk rozpustíme s čokoládou ve vodní lázni. Přidáme kakao, cukr a dobře zamícháme. Necháme zchladnout a zašleháme máslo.

Krok 2

Na pečicím plechu nebo na jakémkoli praktickém tácku, který máte doma po ruce, si rozprostřeme obyčejné dětské piškoty. Potřeme je čokoládou, aby nám pak likérová náplň nevtekla do piškotu.

Krok 3

Nachystáme si dva cukrářské pytlíky. Jeden se speciální špičkou na likérové špičky, druhý s obyčejnou řezanou špičkou. Oba naplníme náplní. Nejdříve si speciální špičkou naděláme na piškoty komínky, pak je dáme do lednice ztuhnout.

Krok 4

Po ztuhnutí do dutého místa opatrně nalijeme vaječný likér. Osvědčilo se mi tuto akci dělat injekční stříkačkou. Je to praktické. Vaječný likér si můžeme koupit, lepší ale je vyrobit si domácí. Inspirujte se receptem na domácí vaječný koňak od chiquity nebo receptem na domácí vařený vaječný likér od autorky Jitule.

Krok 5

Pytlíkem s řezanou špičkou likérové špičky "zavíčkujeme“. Opět necháme ztuhnout v lednici nebo lépe v mrazáku, máme-li v něm dostatek místa.

Krok 6

Nachystáme si čokoládovou polevu na namáčení koňakových špiček. Jakmile máme likérové špičky pořádně ztuhlé, můžeme je namáčet v čokoládě. A je hotovo :-)


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-domaci-likerove-spicky-recept.html