celozrnné pečivo

Jak jíst dostatek vlákniny

Jak jíst dostatek vlákniny | rady a tipy. Vláknina je nestravitelná část rostlinných zdrojů potravy. Důležitá je kvůli podpoře vyprazdňování, čištění střev od zbytků, podporuje tvorbu správného střevního mikrobiomu, napomáhá tvorbě vitamínů, pomáhá...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak na domácí housky ze tří surovin | recept

Domácí housky ze tří surovin | recept. Tyto housky jsou velmi rychlé a jednoduché na přípravu. Skládají se pouze z tvarohu, celozrnné mouky a semínek. Oproti běžnému kupovanému pečivu jsou tyto housky bohaté na bílkoviny a zejména vlákninu – jsou...

Jak poznat celozrnné pečivo

Od pradávna se jedly různé kaše, placky a chleby z celých zrn, tedy celozrnné. Až moderní doba přinesla mouku bílou, zbavenou obalových částí zrna, které obsahují cenné minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, esenciální mastné kyseliny a vlákninu...

Jak udělat tvarohovo-sýrovou pomazánku | recept

Tvarohovo-sýrová pomazánka – recept. Nemůže být nic jednoduššího, a nutno dodat i zdravého a dobrého, než je pomazánka z tvarohu a sýrů. Dva až tři druhy sýrů, které máte rádi, anebo máte je jako zásobu v ledničce, měkký tvaroh – a pomazánka je hned...

Jak připravit čertovu pomazánku | recept

Čertova pomazánka, recept. Základ téhle pikantní pomazánky tvoří rybí maso. Ryby zaujímají v našem jídelníčku hodnotově významnou potravinu, veřejné tajemství spočívá v omega3 mastných kyselinách, které rybí produkt obsahuje. Pokud vašim chuťovým...

Jak se zbavit závislosti na sladkém

Ujíždíte na sladkém, nemůžete odolat dortíkům, když jdete kolem cukrárny? Dopřáváte si alespoň nějakou kostičku, někdy je z toho půlka nebo celá tabulka čokolády denně? Zamyslete se nad svým stravovacím režimem a tady hledejte chybu. Sladké nemusíte...