Přejít k hlavnímu obsahu

Jak napsat inzerát na seznamku

08. Červenec 2018
Jak napsat inzerát na seznamku

Jak napsat inzerát na seznamku | rady a tipy. Při seznamování přes internet je inzerát v podstatě jediný prostředek, kterým můžete protějšek zaujmout. Dejte si na jeho obsahu záležet. Na co všechno se zaměřit? Jak inzerát na seznamku napsat?

1

Rozmyslete si, co hledáte

Nejdříve byste si měli ujasnit, zda hledáte dlouhodobý vztah, nebo krátkodobý flirt, a podle toho vyberte vhodnou seznamku. Ty se mezi sebou dost liší a správným výběrem zvýšíte šanci, že narazíte na protějšek, který hledá to samé.

2

Zvažte, po kom toužíte

V klidu si rozmyslete, jaké partnerovy vlastnosti jsou pro Vás skutečnou prioritou. Často se na seznamkách setkáváme s fyzickým popisem vysněné osoby, kterou dotyčný hledá. Je to ale opravdu důležité? Uveďte spíše povahové rysy a záliby a mějte realistická očekávání.

3

Rozumně se popište

Další důležitou věcí je popsat se co nejpodrobněji. Kromě základních informací o sobě uveďte i ty detailnější, jako jsou koníčky, povaha, vzhled, způsob trávení volného času a podobně.

Nic si o sobě nevymýšlejte ani neupravujte fotografie ve photoshopu. Popište se rozumně, skromně, podrobně a věcně a přiložte aktuální fotografii. Nevychvalujte se příliš, protože samá pozitiva působí podezřele, a zároveň si nestěžujte na to, že jste již dlouho sami. Pasování do role zhrzeného člověka případného zájemce spíš odradí.

Uveďte také, co můžete partnerovi nabídnout. Cílem je přivést ho k tomu, aby oslovil právě Vás.

Nesnažte se být originální za každou cenu a vyhněte se otřepaným frázím typu „beznadějný romantik“, „najdu Tě?“ apod.

4

Inzerát si po sobě přečtěte

Text si před zveřejněním zkontrolujte a zaměřte se i na kontrolu gramatických chyb. Obsah inzerátu můžete dát přečíst kamarádovi nebo kamarádce a vyslechnout si tak názor další osoby.

5

Inzerát aktualizujte

Pokud například zjistíte, že Váš text nesklidil mnoho úspěchu nebo přitahuje jiné typy, než ve které jste doufali, pak se nebojte ho přepsat.

Autor: MARTI
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak poznám, že se někomu líbím
Jak poznám, že se někomu líbím
Všichni okolo to vidí, jen vy jste zmatení a zahlceni pocity. Tápete, jak poznat, že se vám jen nezdá a že se doopravdy někomu líbíte? Tajemství spočí…
Jak předcházet lámavosti nehtů | rady
Jak předcházet lámavosti nehtů | rady
Jak předcházet lámavosti nehtů | rady. Lámání nehtů je zpravidla jen kosmetická záležitost, ale pro ženy často nepříjemná. Jak tomuto problému předchá…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.