Přejít k hlavnímu obsahu

Jak najít práci v zahraničí | tipy

03. Červenec 2020
Jak najít práci v zahraničí | tipy

Jak najít práci v zahraničí | tipy. Také nejste spokojeni s pracovní nabídkou, kterou vám nabízí naše republika? Není samozřejmě nutné zde přetrvávat. A tak, pokud se chcete mít skutečně lépe, je dobrým krokem najít si svou cestu někde v zahraničí. Práce v zahraničí ale není žádný med. Výhodu mají jazykově zdatnější uchazeči o zaměstnání, přesto i jazyková bariéra se dá překonat. Při hledání práce v zahraničí by první kroky měly vést na servery s nabídkami zaměstnání a úřad práce.

1

Pokud dobře ovládáte cizí řeč, není nic jednoduššího než na internetu najít tamní pracovní servery, kde se to doslova hemží nabídkami na nové zaměstnání. Stačí tak odpovědět a v případě potřeby se dostavit i na případný pohovor. Z hlediska nutného cestování to však není nejlepší volba. Pokud se však i přesto rozhodnete pro tuto možnost, je velmi vhodné navštívit webové stránky portálu pracovní mobility EURES, kde najdete mimo jiné i seznam zahraničních pracovních portálů.

2

Pokud však hledáte jednoduchou a hlavně manuální práci, je možné požádat o pomoc některou z pracovních agentur, které se na hledání zahraničních prací přímo specializují. Ty vám tak nejenom zařídí celou řadu věcí, ale samozřejmě vám se vším, co bude potřeba, pomohou. Vy už poté odlétáte přímo do cílové země, kde se pouze nahlásíte svému novému zaměstnavateli a můžete pro něho začít pracovat.

3

Poměrně oblíbený postup u mnohých lidí hledajících kvalitní a stálejší práci je to, že do dané země nejprve odcestují, zajistí si kvalitní bydlení a teprve poté práci hledají. Vzhledem k mnoha pracovním pohovorům je to poměrně dobrý postup. Předpokládá však nutnost poměrně vysokých investic do období, kdy ještě práci nemáte, nebo čekáte na první výplatu.

4

Nezapomeňte, že při hledání práce v zahraničí je třeba předložit všechny potřebné doklady v příslušném jazyce. Lze předpokládat, že pokud chcete pracovat v zahraničí, ovládáte potřebný jazyk. Pokud však tento jazyk v písemné formě neovládáte naprosto perfektně, nechte si tyto dokumenty (např. motivační dopis, životopis, své publikované články apod.) přeložit raději od akreditovaného překladatele. Tato investice se vám určitě vyplatí.

5

Ať už tedy zvolíte jakoukoliv metodu, buďte obezřetní a snažte se pokud možno vyhýbat podvodníkům. Ačkoliv se vám bude řada lidí snažit pomoci v hledání práce, vždy volte pouze zkušené a ověřené agentury. A samozřejmě platí, že byste neměli nikomu nic platit předem. Často totiž můžete o své peníze velmi snadno přijít. Takových případů je nejenom v naší zemi bohužel více než dost.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si najít práci v zahraničí | rady
Jak si najít práci v zahraničí | rady
Jak si najít práci v zahraničí | rady. Češi stále častěji jezdí za prací do zahraničí. Volný pohyb zboží, kapitálu a osob v Evropské unii funguje na p…
Jak hledat práci | rady
Jak hledat práci | rady
Jak hledat práci | rady. Skončili jste školu a hledáte prví zaměstnání? Dostali jste v práci výpověď? Následující řádky jsou věnované tomu, jak práci…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.