Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat zásnubní prsten | tipy

Jak vybrat zásnubní prsten | tipy

Jak vybrat zásnubní prsten | tipy. Zásnuby jsou velice zlomovým okamžikem každého páru. Tento významný romantický okamžik se nezapomíná a je to významná událost pro celou rodinu. Není ale zásnub bez zásnubního prstenu. Který zásnubní prsten vybrat? Poohlížet se po levných zásnubních prstenech, nebo naopak si dovolit luxus?

Co je potřeba

informace
změřit velikost prstu
peníze

1

Zásnubní prsten vybírejte podle materiálu. K dispozici máte chirurgickou ocel, stříbro, platinu anebo klasické zlato (bílé, červené anebo zlaté). Materiál vybírejte podle vkusu, případné alergie a finančních možností. Mezi nejdražší prsteny patří ty vyrobené ze zlata a platiny. Pěkný a levný zásnubní prsten z chirurgické oceli však můžete pořídit již za 300 korun.

2

Vhodnější jsou zásnubní prsteny s nadčasovým designem. Rok co rok se návrháři předhání s rozličnými kolekcemi zásnubních prstenů, které se řídí aktuálními módními trendy. Pozor však, nenechte se strhnout, zásnubní prsten po roce přece nevyměníte za nový.

3

Zásnubní prsten vybírejte podle velikosti, šířky a tloušťky. Ideální je, když přesně víte, jakou velikost prstenu potřebujete. Pokud to nevíte, tak použijte provázek s tužkou a změřte obvod prstu. Obvod prstu v mm se rovná velikosti prstýnku. Pakliže si nejste jisti ani tak, kupte si raději menší prsten, který pak můžete zvětšit, než naopak. Co se týče tloušťky a šířky, tlusté prsteny jsou kvalitnější, bohužel však nejsou pohodlné (celý den s ním rozhodně nevydržíte). Právě z těchto důvodů raději kupte zásnubní prstýnek o tloušťce 1,6 – 1,9 mm. Šířku zásnubních prstenů zlatníci rozdělili do 4 kategorií a je jen na vás, jaký typ prstenu se vám bude líbit. Pokud má vaše partnerka dlouhé štíhlé prsty, kupte jí spíše širší zásnubní prsten. Naopak v případě, že vaše partnerka má krátké širší prsty, porozhlédněte se po užším zásnubním prstenu.

4

Jaký prsten chcete? S kamenem anebo bez kamene? Do zásnubního prstenu může být zasazen briliant, zirkon, Swarovski krystal, drahokam anebo polodrahokam. I zde vybírejte podle svého vkusu, vkusu partnerky a samozřejmě i možností vaší peněženky. Nejkrásnější zásnubní prsteny jsou ty s briliantem, ale takové prsteny už něco stojí.

5

I když láska je neocenitelná, zásnubní prsteny si prodejci nechají pěkně nacenit. Cena je limitující pro většinu snoubenců. Zásnuby jsou jedinečnou životní událostí, na které by se nemělo šetřit, avšak jen málokdo si zcela běžně může dovolit koupit zásnubní prsten za 100 000 korun. Mezi nejlevnější prsteny patří ty z chirurgické oceli, které vás vyjdou na 300 korun. Stříbrné snubní prsteny koupíte již za 500 korun. Zlaté a platinové zásnubní prsteny jdou již do tisíců.

Varování

Pokud chcete na prsten něco vyrýt, neměli byste prsten kupovat na poslední chvíli, ale alespoň s měsíčním předstihem.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat svatební dar | tipy
Jak vybrat svatební dar | tipy
Jak vybrat svatební dar | tipy. Vybrat svatební dar bylo vždycky těžké. Dnes, kdy navíc lidé ve většině případů spolu již dávno bydlí, jsou tradiční s…
Jak výrazně šetřit každý den
Jak výrazně šetřit každý den
Jak výrazně šetřit každý den | rady a tipy. Byla by chyba myslet si, že šetřit musí pouze chudí. Pravda je taková, že téměř všichni plýtváme. Nej…
Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy
Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy
Jak účelně upravit dětský pokoj | tipy. Dětský pokoj je pohádkovým světem dítěte, kde tráví mnoho času a kde se cítí dobře. Je to za předpokladu, kdy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.