Jak uvařit alsaské nudle | recept
Alsaské nudle | recept. Zajímavé spojení hrubších kousků z nudlového těsta s masovo-houbovou směsí. Recept na alsaské nudle pochází z nějakého starého časopisu, bohužel, nevím z kterého. Byl vystřižený a nalepený v letitém zděděném sešitku s recepty. Z nedostatku jiné inspirace jsem ho vyzkoušela a byla překvapena jeho chutí. Alsaské nudle jsou hodně syté, vzhledem k obsaženým houbám a česneku ho nedoporučuji na noc. Recept na alsaské nudle jsem upravila a nabízím ho k vyzkoušení.
Co je potřeba
- 475 g hladké mouky
- 2 vejce
- 250 ml vody
- 200 g masa z vepřové kýty
- 2 rajčata
- 100 g hub
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- zázvor
- sádlo na pánev
Dvě středně velká rajčata pokrájíme na kousky. Můžeme je nahradit přiměřeným množstvím cherry rajčat, pokrm bude mít výraznější chuť. Dále budeme potřebovat pokrájenou cibuli a 4 stroužky česneku. Kdo nesnáší česnek a má tu možnost, nahradí česnek posekanými listy česneku medvědího. Chuť zůstane stejná a žlučník bude v klidu :)
Na hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm kousky masa. Maso osolíme velmi mírně. Na závěr se přidává slaná sojová omáčka. Na opečené kousky masa přidáme houby, chvilku dusíme, houby pustí vodu. Po odpaření vody z hub přidáme všechny ostatní ingredience. Mícháme do změknutí hub. Na závěr ochutíme zázvorem a 2 lžícemi sojové omáčky. Na talíř položíme nudle a na ně kopeček masové směsi. Ozdobíme zelenou natí.
Diskuze k článku