Přejít k hlavnímu obsahu

Jak má vypadat příjmový - výdajový pokladní doklad | rady

02. Říjen 2020
Jak má vypadat příjmový - výdajový pokladní doklad | rady

Jak má vypadat příjmový - výdajový pokladní doklad | rady. Pokud jste podnikatel a přijímáte nebo vyplácíte částku a potřebujete potvrzení o této transakci, musíte vyplnit pokladní doklad. Nemáte-li k dispozici předtištěný tiskopis, nevěšte hlavu. Následující řádky vám napoví, jak by měl pokladní doklad vypadat, a jaké náležitosti by měl obsahovat.

1

Záhlaví dokladu

Doklad označte jako příjmový nebo výdejový pokladní doklad, podle toho, zda-li peníze přijímáte nebo vydáváte. Dále uveďte číslo pokladního dokladu a datum, kdy doklad vystavujete.

2

Údaje o vystaviteli dokladu

Pokud vystavujete pokladní doklad, uveďte o sobě veškeré informace: tj. název firmy, sídlo, IČ a DIČ. Vedle těchto údajů uveďte celkovou částku, na kterou doklad vystavujete. V případě potřeby vyplňte částku bez DPH, sazbu DPH a částku celkem, která je vyplacena. Částku rovněž vyplňte slovy (při uvedení částky pouze v číslicích může dojít k jejímu pozdějšímu přepsání).

3

Údaje o příjemci

O příjemci uveďte kompletní informace: tj. název firmy, případně jméno a příjmení, sídlo firmy nebo adresu trvalého bydliště, IČ a DIČ. Vyplňte zde také účel platby, pro který pokladní doklad vystavujete. Na závěr vypište pole: Vydal: Přijal:

Tipy

Náhled, jak by měl doklad vypadat:

VÝDAJOVÝ POKLADNÍ DOKLAD *
PŘÍJMOVÝ POKLADNÍ DOKLAD č. …. ze dne …..…………………

Firma: ......................................................
......................................................
DIČ: ......................................................

Cena bez DPH .................................
+ ……. % DPH .................................
Celkem Kč ..................................

Slovy: ............................................................................................................................

Vyplaceno komu*
Přijato od: ……………………………………………………………………………

DIČ: ……………………………………….

Účel platby ………………………………………………………………………….

* NEHODÍCÍ SE ŠKRTNĚTE

Vydal:

Přijal:

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak si vyrobit gel na praní
Jak si vyrobit gel na praní
Domácí prací gel jistě potěší každého, kdo chce ušetřit nejen peníze, ale i životní prostředí. Tento ekologicky šetrný prací prostředek z mýdla a prac…
Jak vybrat chladničku
Jak vybrat chladničku
Chladničku vybírejte podle toho, kolik lidí ji v domácnosti bude využívat. Prodejci chladniček uvádějí, že každý jeden člen domácnosti potřebuje objem…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.