Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit andělská kokosová očka | recept

10. Listopad 2020

Jak připravit andělská kokosová očka | recept na vánoční cukroví. Vajíčka uvařená natvrdo – toť základ tohoto nepečeného cukroví. Tedy přesněji řečeno žloutky z natvrdo uvařených vajíček. Jejich spojením s ostatními surovinami vytvoříte velice snadno a rychle nevšední cukroví, které zachutná všem.

Co je potřeba

Uvedené množství je přibližně na 40 ks.

Těsto:

  • 4 žloutky z natvrdo uvařených vajíček
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 50 g namletých piškotů
  • 3 lžíce rumu

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • Omega – trocha
1

Žloutky nastrouhejte najemno.

2

Přidejte k nim změklé máslo, strouhaný kokos, moučkový cukr a rum.

3

Vše dohromady precizně propracujte na dobře tvarovatelné těsto. V případě, že je těsto příliš tuhé, drolivé, suché přidejte trochu rumu. Naopak v případě, že je těsto řídké a nebudete schopni vytvořit z něj kuličky, přisypte kokos či namleté piškoty. Těsto dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice.

4

Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření spolu s kouskem omegy. Kousek opravdu malý, je pouze na mírné zředěni čokolády.

5

Jakmile je těsto vychlazené, tvořte z něj kuličky, do kterých pomocí druhého konce vařečky udělejte důlek.

6

Důlky pak opatrně vyplňujte rozpuštěnou čokoládou. K práci Vám pomůže cukrářský sáček, do kterého rozpuštěnou čokoládu nalijete. Pokud budete precizní, lze čokoládu do důlků doplňovat i čajovou lžičkou.

7

Andělská kokosová očka uchovávejte v chladu. Před servírováním je můžete vložit do papírového košíčku, budou vypadat ještě dokonaleji.

Místo rumu můžete použít vaječný likér, očka budou o něco krémovější, jemnější.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.