Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bezpečně grilovat

13. Listopad 2012

Ke grilování je vhodné maso méně tučné, křehké, mladé, nejlépe naporcované na plátky. To je věc, kterou možná během grilování znáte. Obzvlášť jsou-li v blízkosti grilu děti, měli bychom při grilování zvýšit pozornost. Gril se může na nestabilních nohách snadno převrhnout a způsobit popáleniny. Sepsala jsem alespoň pár základních zásad pro bezpečné grilování.

1
Umístěte gril v dostatečné vzdálenosti od hořlavých materiálů a do bezpečného závětří.
2
Po skončení grilování okamžitě uhaste oheň a popel vyhoďte až zcela vychladlý.
3
Nikdy nenechávejte gril bez dozoru.
4
V blízkosti grilu mějte přichystaný kbelík s vodou.
5
Nezapalujte gril pomocí hořlavých látek.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Jak udělat zahradní ohniště | tipy. K dokonalé relaxaci na zahradě patří posezení u ohně. Vybudování zahradního ohniště zabere dva dny času. Materiál…
Obrázek není k dispozici
Zdeněk Pohlreich tvrdí, že Češi neumí grilovat. A proto se rozhodl rozšířit povědomí o grilování a přinést nezaměnitelné recepty na gril. Díky televiz…