Přejít k hlavnímu obsahu

Jak krájet a kuchyňsky zpracovat česnek pro zvýraznění chuti jídel

Šéfkuchař a jeden z porotců soutěže MasterChef vysílané na TV Nova a Markíza ukazuje tři mezi kuchaři nejrozšířenější způsoby krájení česneku. Dále vás seznámí s přípravou konfitovaného česneku. Jak na to? Za pomoci obyčejného oleje, olivového oleje, tymiánu a rozmarýnu vhodíme neoloupaný česnek do kastrůlku a olej zahřejeme na 50 až 70 °C. Česnek krásně změkne, do oleje uvolní své chutě, takže jej můžete použít na zeleninu, ideální je k pečení krkovice nebo kuřete. Olej s česnekem lze také přelít do zavařovacích sklenic a uskladnit v chladu. Bude pak kdykoli po ruce pro jídla s česnekem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.