Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na italskou kuchyni | rady

Jak na italskou kuchyni | rady

Jak na italskou kuchyni | rady. Italská kuchyně se ve světě proslavila hlavně skrze pizzu a špagety, ale pouze v tom nespočívá italská tradice vaření. Nejvíce populární regionální italskou kuchyní ve světě je neapolské vaření. Itálie má však celkem 20 regionů, které nabízí širokou škálu tradičních jídel. Jejich hlavními surovinami je italský olivový olej, sýry (parmezán, mozzarella, gorgonzola), šunka, těstoviny, rajčata, fazole a víno. Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a čistotou chutí. Je zdravá a po celém světě oblíbená. Pokud se ji chcete doopravdy naučit, máte několik možností. V prvé řadě odjet do Itálie a učit se přímo na místě, anebo se učit italskou kuchyň od skutečného odborníka. Díky Bohu, jsou již i u nás dostupné různé kurzy vaření.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat pikantní pizzu | recept
Jak udělat pikantní pizzu | recept
Jak udělat pikantní pizzu | recept. Velmi oblíbená rychlovka. V Itálii jsou též oblíbené i pizza kapsy (calzone), které jsou plněné sýrem, špenátem, š…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.