Co je potřeba

sklenice
ovoce
1 litr mléka
kondenzované mléko
1 bílý jogurt s živou kulturou

1

Smícháme mléko s kondenzovaným mlékem a přidáme jogurt s živou kulturou. Jogurt by měl být tak čtyři hodiny před smícháním někde na stole v pokojové teplotě, aby se aktivizovaly probiotické kultury. Směs pak zahřejem na 50 stupňů Celsia.

2

Do skleniček mezitím připravíme ovoce nebo marmeládu. Připravenou a ohřátou směs nalijeme do skleniček. Vložíme do předehřáté trouby na 50 stupňů Celsia, kde udržujeme teplotu zhruba tři hodiny.

Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout. Po vychladnutí umístíme do ledničky. Domácí jogurt je připraven. Dobrou chuť!

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.333335
Average: 4.3 (9 votes)