Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně grilovat

06. Prosinec 2011

Jak správně grilovat? Pár dobrých rad ohledně grilování, které grilování usnadní a možní i zpříjemní. Podíváme se, jak správně grilovat.

1

Jak na maso bez škodlivin - pod grilem netopte papaírem, starým dřevem ani jedlovými šiškami

2

Kokos nahradí uhlí - náhradou za dřevěné uhlí mohou být skořápky kokoku, uhlí z nich vyrobené hoří déle a vydává mnohem silnější žár

3

Výběr oleje - k marinování masa jsou vhodnější oleje, které snášejí vysokou teplotu jako je olivový olej nebo podzemnicový. Rozhodně nepoužívejte olej z obilních nebo kukuřičných klíčků.

4

Marináda - maso se vyplatí přes noc naložit do marinády, dodá totiž masu zvláštní chuť a u drůbežího brání vysýchání.

5

Křupavé kuře - aby bylo kuře křupavé, potírejte ho během grilování pivem.

6

Otáčení masa - maso vždy otáčejte grilovacími kleštěmi, nikdy vidličkou. Z propíchnutého masa unikne cenná šťáva.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak zacházet s ohněm při grilování
Grilování nebo rožnění je oblíbenou letní zábavou. Romantické posezení s přáteli za teplých jarních a letních večerů při grilování nabývá kvalitativně…
Jak grilovat v interiéru | rady
Jak grilovat v interiéru | rady. Nepotřebujete plynovou bombu ani dřevěné uhlí. Dokonce ani zahradu. Přesto můžete úspěšně grilovat. Jak na to? Stačí…
Jak grilovat na plynovém grilu | rady
Jak grilovat na plynovém grilu | rady. Zkušenosti ukazují, že na plynovém grilu se griluje nejsnáze. A to zejména proto, že můžete snadno ovládat výko…