Co je potřeba

vejce

1

Důležitá je doba varu, pokud vejce vyndáme terpve z lednice, musíme je vařit o něco déle, proto je raději necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě.

2

Chceme-li si být jistí, že vejce při vaření nepraskne, propíchneme je na širším konci špendlíkem, nebo použijeme kastrůlek, který je právě tak velký, aby se do něj vejce přesně vešla a netloukla se při vaření o sebe.

3

Uvařená vejce vyjmeme z horké vody a zchladíme pod studenou.

4

Vejce naměkko:
Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou, kterou přivedeme k varu.
Jakmile stoupají bublinky, začínáme měřit čas.
Vejce vaříme 3 minuty naměkko. (4,5 minut nahniličku)

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.142855
Average: 2.1 (7 votes)