1

Těstoviny vaříme ve velkém množství mírně osolené vody. Na každých 100 g těstovin dáváme 1 l vody.

2

Vaříme je ve velkém hrnci, aby měly dostatek prostoru k pohybu a aby nabyly na objemu.

3

Dáváme je do hrnce, až když začne voda prudce vřít.

4

Po vložení těstovin hrnec přikryjeme, protože těstoviny musí přijít rychle do varu.

5

Poté teplotu snížíme, odstraníme pokličku a za občasného promíchání ode dna těstoviny dovaříme.

6

Doba varu záleží na tloušťce těsta. Důležité je, aby se nerozvařily.

7

Než uvařené těstoviny odstavíme, zalijeme je asi hrnkem studené vody, zabráníme tím, aby se těstoviny při zcezení slepily.

8

Uvařené těstoviny rychle scedíme, necháme okapat a ihned mícháme s kouskem másla nebo oleje či omáčkou.

9

Těstoviny po uvaření neproplachujeme vodou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.18182
Average: 3.2 (11 votes)