Co je potřeba

1 bažant
100 g libové slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
3-4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
špetka rozmarýny
500 ml červeného vína
100 g žampionů
100 g sterilovaných cibulek
100 g šunky

1

Bažanta rozdělíme na 8 dílů a protáhneme částí slaniny.

2

Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme a přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.

3

Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a zvolna dusíme doměkka.

4

Krátce před dohotovením doplníme nakrájenými žampiony, cibulkami a šunkou a krátce podusíme.

5

Podáváme s bramborami či rýží.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)