Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborák

13. Květen 2011

Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.

Co je potřeba

800 g brambor
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička mletého kmínu
3-4stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 g hladké mouky
olej na smažení

1
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
2
Brambory pokropíme horkým mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.
3
Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
4
Do rozehřátého oleje klademe těsto, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách.
5
Hotové bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
6
Nejlépe se hodí k pivu nebo jako příloha k masu.

Bramboráky mají různé chuti například jsou zeleninové, bylinkové, s ovesnými vločkami, jablky se zelím a uzeným masem a jiné.

Autor: KJersey
Hodnocení
Dáša Braunsteino (neověřeno) | Po, 11/02/2015 - 00:22

nějak v tom bramboráku postrádám vejce. Kdo má rád křupavé bramboráky- zkuste zahustit strouhankou místo mouky.

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná pro vepřové a hovězí maso.
Obrázek není k dispozici
Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného. Oživte si zážitky a vzpomínky chutí stř…
Obrázek není k dispozici
Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin carne, která neobsahují .
Obrázek není k dispozici
Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurmánské hody. Mnoho supermarketu dnes nabíz…