Co je potřeba

800 g brambor
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
1 lžička mletého kmínu
3-4stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 g hladké mouky
olej na smažení

1

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

2

Brambory pokropíme horkým mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem.

3

Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

4

Do rozehřátého oleje klademe těsto, uhladíme povrch a opékáme po obou stranách.

5

Hotové bramboráky klademe na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.

6

Nejlépe se hodí k pivu nebo jako příloha k masu.

Tipy

Bramboráky mají různé chuti například jsou zeleninové, bylinkové, s ovesnými vločkami, jablky se zelím a uzeným masem a jiné.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.863635
Average: 3.9 (22 votes)