Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat brightonský rostbíf

18. Listopad 2012

Ochutnejte něco od našich vzdálených severních sousedů z Anglie. Rostbíf pomalu pečený, anglický rostbíf z hovězího masa, příprava rostbífu krok za krokem. Naučím vás, jak udělat hovězí rostbíf.

Co je potřeba

1 kg roštěnec
sůl
pepř
1 šálek oleje
worcesterská omáčka
sardelová pasta
1/4 l bílého vína
masox

1
Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy.
2
Hovězí maso pečlivě svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme hodinu odstát.
3
Maso na oleji zvolna opečeme po obou stranách a pokračujeme mírným dušením.
4
Po hodině maso zlehka potřeme sardelovou pastou a dáme jej na mírný oheň péci do trouby.
5
Přidáme worcesterskou omáčku, podlijeme vínem a přidáme masox.
6
Pečeme pomalu a stále otáčíme.
7
Po 1,5 hodině hotový rostbíf vyndáme a odstraníme provázky.
8
Anglický rostbíf krájíme na tenké plátky.
9
Hovězí rostbíf podáváme se zeleninou a bramborem.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Zdeněk Pohlreich tvrdí, že Češi neumí grilovat. A proto se rozhodl rozšířit povědomí o grilování a přinést nezaměnitelné recepty na gril. Díky televiz…
Obrázek není k dispozici
Čubrica je směs koření, která je oblíbená hlavně v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pálivých papriček, soli, mouky z opražené kukuřic…
Obrázek není k dispozici
Recept nejen pro letní grilování. Uděláme si na grilu pravé gurmánské špízy. Jak recept vypadá a jak postupovat, abychom se skvělých a chutných špízů…
Obrázek není k dispozici
Rumpsteak - tentokrát s mexickou omáčkou. Velmi snadná a rychlá příprava jednoho z nejlepších steaků, které znám. Jak na tento rumpsteak? Prostě a jed…