Co je potřeba

1 kg roštěnec
sůl
pepř
1 šálek oleje
worcesterská omáčka
sardelová pasta
1/4 l bílého vína
masox

1

Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy.

2

Hovězí maso pečlivě svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme hodinu odstát.

3

Maso na oleji zvolna opečeme po obou stranách a pokračujeme mírným dušením.

4

Po hodině maso zlehka potřeme sardelovou pastou a dáme jej na mírný oheň péci do trouby.

5

Přidáme worcesterskou omáčku, podlijeme vínem a přidáme masox.

6

Pečeme pomalu a stále otáčíme.

7

Po 1,5 hodině hotový rostbíf vyndáme a odstraníme provázky.

8

Anglický rostbíf krájíme na tenké plátky.

9

Hovězí rostbíf podáváme se zeleninou a bramborem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.75
Average: 3.8 (4 votes)