Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat broskvový džem s brandy

Džem má řidší konzistenci než marmeláda a většinou obsahuje celé kousky ovoce. I džemů i marmelád kombinujeme ovoce sladší s kyselejším a ovoce s různým obsahem pektinů.

Co je potřeba

1 kg vypeckovaných broskví
½ lžičky kyseliny citronové na 1 l vody
500-600 g cukru
1 sáček želírovacího přípravku
4 lžíce brandy
2 lžíce citronové šťávy

1
Oloupané broskve vložíme do okyselené vody, vyjmeme a pokrájíme.
2
Část plodů asi ¼ oddělíme a ponecháme v okyselené vodě.
3
Zbytek dáme do kastrolu, podlijeme vodou a asi 8 minut povaříme.
4
Přidáme zbylé broskve, postupně přisypáváme cukr s želírovacím přípravkem a povaříme.
5
Nakonec přilijeme brandy se šťávou.
6
Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Místo džemu můžeme použít rum.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat šípkovou marmeládu
Recept na šípkovou marmeládu. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tepelném zpra…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat meruňkovo - angreštový džem
Jednotlivé druhy ovoce se liší obsahem pektinů, které způsobují rosolovatění. Proto do ovoce bohatého na pektiny přidáváme méně želírovacích přípravků…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat jablkový džem se zázvorem
Když se doma vaří džem, celý pokoj prostoupí sladká vůně ovoce a každý by rád pořád ochutnával. Celé vaření lahodného domácího džemu je zážitek hlavně…
Jak udělat broskvový džem | recept
Broskvový džem je ovocná specialita jemné konzistence, typické ovocné vůně a delikátní chuti. Jestliže nám dvě tři kila zralých pevných broskví přebýv…