Co je potřeba

1 kg vypeckovaných broskví
½ lžičky kyseliny citronové na 1 l vody
500-600 g cukru
1 sáček želírovacího přípravku
4 lžíce brandy
2 lžíce citronové šťávy

1

Oloupané broskve vložíme do okyselené vody, vyjmeme a pokrájíme.

2

Část plodů asi ¼ oddělíme a ponecháme v okyselené vodě.

3

Zbytek dáme do kastrolu, podlijeme vodou a asi 8 minut povaříme.

4

Přidáme zbylé broskve, postupně přisypáváme cukr s želírovacím přípravkem a povaříme.

5

Nakonec přilijeme brandy se šťávou.

6

Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Tipy

Místo džemu můžeme použít rum.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno