Co je potřeba

125 g másla
pažitka
petrželka
citronová šťáva
mletý bílý pepř
sůl

1

Na výrobu bylinkového másla použijeme obyčejné máslo. Změklé máslo utřeme s nadrobno nakrájenými bylinkami, tedy s balinkami pažitkou a petrželkou.

2

Do bylinkového másla přidáme několik kapek citronové šťávy, mletý pepř a sůl.

3

Máslo s bylinkami dáme na půl hodiny do lednice.

4

Z částečně tuhého másla uděláme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme zcela ztuhnout.

5

Ochucené bylinkové máslo můžeme také plnit do menčích formiček na cukroví.

Tipy

Pro lepší vzhled krájíme bylinkové máslo vroubkovaným nožem.
Po vyjmutí z ledničky bývá bylinkové máslo tuhé. Rychleji změkne, když ho přiklopíte mísou vypláchnutou horkou vodou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (5 votes)