Co je potřeba

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1,25 l masového vývaru
jarní bylinky: petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, lístky popence, kerblík
špetka muškátového květu
sůl
3 lžíce smetany
opečené kostičky žemle

1

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, rozmícháme a 20 minut povaříme.

2

Přidáme část nadrobno nakrájených bylinek a povaříme.

3

Polévku dochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé bylinky a nevaříme, jen promícháme.

4

Podáváme s opečenými kostičkami žemle

Tipy

Polévku můžeme podávat se ztracenými vejci, která rozklepneme do vroucí osolené vody a octem okyselené vody a vaříme asi 4 minuty.

Jíška se lépe rozmíchá s chladnější tekutinou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1.4
Average: 1.4 (10 votes)