Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bylinkovou polévku

01. Prosinec 2011

Udělejte si zdravou polévku plnou vitamínů a jara z čerstvých bylinek. Postupujte podle mého receptu na bylinkovou polévku, se kterým nemůžete nic zkazit.

Co je potřeba

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1,25 l masového vývaru
jarní bylinky: petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, lístky popence, kerblík
špetka muškátového květu
sůl
3 lžíce smetany
opečené kostičky žemle

1
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, rozmícháme a 20 minut povaříme.
2
Přidáme část nadrobno nakrájených bylinek a povaříme.
3
Polévku dochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé bylinky a nevaříme, jen promícháme.
4
Podáváme s opečenými kostičkami žemle

Polévku můžeme podávat se ztracenými vejci, která rozklepneme do vroucí osolené vody a octem okyselené vody a vaříme asi 4 minuty.

Jíška se lépe rozmíchá s chladnější tekutinou.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Masový, zeleninový či rybí vývar, který by jste si dali nejraději? Přidejte domácí nudle či játrové knedlíčky a po polévce se jen zapráší. Jak připrav…
Obrázek není k dispozici
Chřestová polévka recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákninu a málo tuk…
Obrázek není k dispozici
Brokolicová polévka trochu netradičně. Jak udělat brokolicovou kari polévku? Nebudete věřit, ale příprava polévky je podle receptu více než jednoduchá…
Obrázek není k dispozici
Recept na selskou polévku. Výborná lehká zeleninová polévka plná masa a oblíbených těstovin vhodná ke každé příležitosti. Polévka plná zdraví. Nabízím…