Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat česnekové krevety

13. Květen 2011

Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného. Oživte si zážitky a vzpomínky chutí středomořských specialit.

Co je potřeba

500 g krevet
2 červené chilli papričky
3 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
sůl, pepř

1
Krevety vyloupeme, ale ponecháme ocásky.
2
Chilli rozkrojíme a vyjmeme semínka.
3
Česnek prolisujeme.
4
V pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj krevety, chilli a česnek.
5
Za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, dokud krevety nezrůžoví.
6
Osolíme, opepříme a podáváme s křupavou bagetou.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurmánské hody. Mnoho supermarketu dnes nabíz…
Obrázek není k dispozici
Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin carne, která neobsahují .
Obrázek není k dispozici
Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná pro vepřové a hovězí maso.
Obrázek není k dispozici
Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.…