Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat chilli con carne

13. Květen 2011

Toto mexické jídlo je výborné při velkých akcích. Existuje i vegetariánská verze, známá také jako chilli sin carne, která neobsahují .

Co je potřeba

250 g červených fazolí
400 ml vývaru
3 cibule
1 bobkový list
100 g slaniny
4 stroužky česneku
250 g mletého hovězího masa
1-2 lžičky čili koření
1 lžíčka drceného kmínu
1 lžička oregana
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
200 ml rajčatového protlaku
sůl

1
Fazole propláchneme a namočíme.
2
Zalijeme je vývarem a uvaříme s jednou cibulí a bobkovým listem doměkka.
3
Cibuli a bobkový list odstraníme.
4
Nakrájenou slaninu, cibuli a česnek osmahneme.
5
Přidáme mleté maso a znovu osmahneme.
6
Přidáme koření, mouku smíchanou s protlakem a dobře promícháme.
7
Vmícháme fazole spolu s vývarem, osolíme a krátce povaříme.
8
Podáváme s chlebem.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Západ slunce, mořské zátoky a jemný bílý písek...Každý si při vzpomínce na letní dovolenou vybaví něco jiného. Oživte si zážitky a vzpomínky chutí stř…
Obrázek není k dispozici
Mořské potvůrky nejlépe chutnají v útulné restauraci u moře. Ale ne každému se poštěstí dopřát si takové gurmánské hody. Mnoho supermarketu dnes nabíz…
Obrázek není k dispozici
Marinády jsou neoddělitelnou částí každého grilování. Zkuste dnes něco netradičního. Čínská marináda je vhodná pro vepřové a hovězí maso.
Obrázek není k dispozici
Nebo-li cmunda je tradiční pokrm české, německé i rakouské kuchyně. V Polsku se bramborák jí i na sladko jen posypaný cukrem případně politý smetanou.…