Co je potřeba

Suroviny na přípravu chřestové polévky:

300 g chřestu
300 ml vody
sůl
500 ml drůbežího vývaru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
150 ml smetany
petrželka

1

Nejprve chřest oloupeme a z výhonků odkrojíme hlavičky asi 3 cm.

2

Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 2 minuty.

3

Hlavičky scedíme a odložíme.

4

Zbylé části nakrájíme nadrobno, zalijeme vývarem a vařím 10 minut.

5

Oba vývary i s uvařeným chřestem (bez hlaviček) dáme vychladnout a poté rozmixujeme.

6

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku.

7

Zalijeme ji smetanou a rozmícháme.

8

Nakonec vlijeme rozmixovaný vývar s chřestem, dochutíme oříškem a povaříme.

9

Chřestovou polévku doplníme hlavičkami chřestu a petrželkou.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2.75
Average: 2.8 (4 votes)