Co je potřeba

Na půl l zavařovací sklenici:
1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
4 lžíce třtinového cukru
3-5 lžic vinného octa
350 ml červeného vína
sůl, pepř, tymián

1

V hrnci zpěníme máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na něm restujeme cibuli s česnekem.

2

Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu octa, promícháme a na malém plamínku nezakryté dusíme 10 minut.

3

Poté osolíme, opepříme a dochutíme octem, dusíme ještě 10 minut.

4

Nakonec přilijeme víno a necháme dále dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)