Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka | recept

Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka | recept

Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka | recept. Je to zapeklitá věc. Někdy je ta žluto-bílá míchanice tuhá, jindy skoro nedodělaná. A to nemluvím o tom, že se ten zatracený bílek urputně přichytává na stěny pánvičky. Co s tím? Uvařte si s námi dokonalá míchaná vajíčka, která vám pochválí i profík!

Diskuze k článku

Přidat komentář

No to promiň, uživateli "omg", ale video jsem zhlédl a tomu říkáš dobrý český recept na míchaná vajíčka? S lososem? To je fakt z českých kotlin... Pochybuju, že si každý den ráno dáváš míchaná vejce s lososem. Podle mne je výše napsaný recept hodně dobrý, takže nehaň něčí dobrou práci, kamaráde.

Víš, Tom44d, myslím, že to bude tím, že v různých částech republiky se "míchaná vajíčka" připravují podle různých receptů. Například my na Ostravsku míchaná vajíčka neznáme. Míchaná vajíčka je název z Čech. My máme "vaječinu", do které dáváme na kostičky nakrájený kabanos nebo i salám. A vaječina se u nás nesmí příliš míchat, protože z toho je pak taková kaše známá právě z Čech.

Jednu věc nechápu , jak takový recept může někdo sem napsat !!!! Příšernost sama , humus !

Nesmysl, mám indukci a opravdu je horká :D Indukce rozpálí přece tu pánev a ta tu plotýnku :)

v každým krámě :) v kauflandu, v tesku, v bille.. mají je všude ale daleko lépe uděláte když budete nakupovat vajíčka u nějakého drobného chovatele protože jedině tak budeme mít jistotu čerstvých a dobrých vajec

Víte, že s Vámi tak docela nesouhlasím? Žiji v Ostravě už 60 let, ano máme "vaječinu", to nelze popřít. Ale nedávali jsme doma nikdy žádný salám a ni kabanos, v sezóně akorát pažitku. A opravdu jsme měli a máme pořád radši řidší než tu zdrclou, tuhou. Až později, když jsem se vdala, po několika letech, přinesl manžel do rodiny další recept od kolegy z práce a to se dává na zlehka osmahnutou anglickou slaninu a Ostravskou (či jinou, podobnou klobásu), nakrájená cibulka nadrobno a po krátkém osmahnutí se pak přidávají vejce. Ta se okoření pepřem a solí a pak se normálně míchají, dokud se vajíčka neusmaží aspoň z poloviny, možná trochu více, záleží na ohřevu, pak se raději nechají dojít zase za stálého míchání, ale zastavení ohřevu, aby nebyla příliš tuhá. Nicméně, já mám nejradši vaječinu na uzené slanině, trošce cibulky a ne moc tuhou. Nebo jen na másle a taky řidší. Je to na chuti každého z nás a zvyklostí v rodině, určitě bych někoho za to, jakou úpravu má rád a kterou si zvolí, nekamenovala.

Souhlasím, míchání a se dělá úplně jinak. V hrnky promýcháš a pak hodíš na rozehřátou pánev a mýcháš. :#

Hylmara (neověřeno) | St, 12/07/2011 - 16:26

Super rady, ale pookud budete dělat vajíčka na indukci není možné vypnout a nechat dojít. Plotýnka i pánev je totiž studená. :)

Čerstvá vajíčka (neověřeno) | Čt, 02/20/2014 - 14:31

NEvíte, kde koupit bio vejce?

Klárka (neověřeno) | So, 01/18/2014 - 08:04

dělala jsem to poprvé a to mi je 10 let a můsím říct fůůůůůj hnusnější vajíčka jsem nejedla :(

chorche | St, 12/07/2011 - 17:13

Já připravuji vaječinu (tak říkáme míchaným vajíčkům ve Slezsku) takto: Kapka oleje na pánev, nakrájím točený salám na kostičky, hodím do pánve na olej. Po zčervenání rozbiju tři vejce a vhodím, chvíli ponechám - hned nemíchám. Pak párkrát zamíchám, trošku osolím. Někdy místo točeného dám nakrájenou papriku nebo cibuli.

Tom44d (neověřeno) | St, 05/22/2013 - 20:58

To to má být za recept!!! JAK se vajíčka dělat NEMAJÍ?? Tento recept je šílenost a rozhodně se tomu nedá říkat ani vzdáleně dokonalá!!! Necháme žloutek neporušený?? Nemícháme?? Proboha kde jste na tom byla?? toto nemá s míchanými vejci absolutně nic společného!!! Pravá opravdu správně provedená vajíčka se promíchají již v hrnku/misce bokem.. na každé vejce připadá 5mm plátek másla.. máslo na rozehřáté pánvi necháme rozpustit a hned přidáme vejce a na NEJMÍRNĚJŠÍM PLAMENI neustále mícháme.. vždy přichytlo vrstvičku na dně setřeme a necháme prostor tekutemu vejci.. vajicka budou cca do 2-3minut hotová.. Vláčná kašovitá konzistence!!! Žádná suchá cesta jak tu píšete vy!! Raději ani nevařte, natož se dělit o šílený recept.. když to NEUMÍTE!!

jurys (neověřeno) | So, 06/01/2013 - 00:14

naprostej souhlas s Tom44d.
někteří by neměli ani vařit, natož pak publikovat ty nesmysly

Akanami (neověřeno) | So, 06/22/2013 - 20:19

Hylmara- na které že indukční plotně se po vypnutí hned zchladí pánev i plotýnka? Mně by se to doma občas hodilo :-)
Tom44d- proč tak radikálně? Existují v zásadě dva hlavní způsoby přípravy vajec. Buď mícháte hned od začátku, nebo naopak necháte vejce "zatáhnout" (jako v případě tohoto receptu) a pak mícháte jen trochu a hned odstavíte z ohně. Vejce rozhodně nejsou suchá, nesmíte je úplně dovařit. Výsledek kromě dobré chuti taky lépe vypadá.
Žádný ze způsobů není špatně, záleží na preferenci každého.

Další zajímavé články

Jak udělat selskou omeletu | recept
Jak udělat selskou omeletu | recept
Selská omeleta | recept. Selská omeleta je rychlé jídlo, které nasytí na dlouhou dobu. Dělá se u nás většinou o víkendu, kdy se dlouho vstává a je poz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.