Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí fondán na dorty a zákusky | recept

Domácí fondán na dorty | recept. Fondán je cukrářská hmota, konzistencí podobná marcipánu. Je vhodná na konečnou úpravu (potahování) dortů, drobných zákusků a cukroví. Fondán můžeme mít připravený v chladničce až měsíc dopředu, nekazí se. Některé prameny uvádějí, že skladovat se může až půl roku, to ale nemám vyzkoušené. Chcete-li fondánovou hmotu použít na polevu, rozřeďte ji trochou horké vody.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Mirka K. | St, 10/16/2019 - 21:08

To je mi líto, že se Vám nepovedl...

Pavla (neověřeno) | So, 10/19/2019 - 13:37

Dobry den , také se mi vůbec nedaří. Nevim kde jsem udelala chybu . Ridila jsem se presne podle navodu .

Když děláte fondán, Tak je to pouze Moučkový cukr a trocha vody.
Nejde vám to z toho důvodu, protože fondán se musí míchat za stálého chladu. Na to je speciální stroj "tabulýrovací". I kdyby jste míchala v chladu jako blázen, tak to bohužel nepůjde. V tom je nevýhoda.

Další zajímavé články

Jak upéct máslovou vánočku | recept
Máslová vánočka | recept. Vánočka je tradiční vánoční pečivo, které se v dnešní době dá koupit po celý rok v obchodech. Tomu, kdo byl chtěl letošní sv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.