Co je potřeba

100 g moučkového cukru
100 g mandlí
trocha bílku

1

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a osušíme.

2

Mandle najemno nastrouháme, přidáme prosátý cukr, vidličkou napěněný bílek a třeme, dokud nevznikne vláčná hmota.

3

Je-li hmota na domácí marcipán řídká, přidáme ještě cukr v opačném případě více bílku.

4

Domácí marcipán je hotový. Výborný jen tak nebo k dozdobení různých dortů a domácích dezertů.

Tipy

Marcipán se snáze tvaruje když má pokojovou teplotu.
Pracovní plochu na modelování marcipánu poprášíme trochou cukru.
Dobře zabalený domácí marcipán můžeme skladovat v chladničce i několik dnů.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.666665
Average: 3.7 (24 votes)