Co je potřeba

½ vepřové hlavy
1 vepřové koleno a jazyk
žemle
sůl
250 g vepřových jater
mletý pepř
špetka mletého koření
½ lžičky majoránky
2 stroužky česneku
sádlo na vymazání pekáčku

1

Vepřovou hlavu, koleno a jazyk vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.

2

Poté scedíme a jazyk přelijeme studenou vodou, pro lepší sloupnutí.

3

Maso necháme vychladnout a pak obereme kosti.

4

Z vývaru odstraníme tuk a navlhčíme žemle.

5

Maso, jazyk, odblaněná játra, namočené pečivo umeleme.

6

Promícháme se solí, kořením a prolisovaným česnekem.

7

Směs rozetřeme ve vyšší vrstvě do sádlem vymazaného pekáče a pečeme.

8

Prejt podáváme ještě teplý s chlebem či vařenými bramborami.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (9 votes)