Co je potřeba
30-35 kusů dlouhých cukrářských piškotů
ovoce a šlehačka na ozdobení
Krém:
2 lžíce želatiny
100 ml vody
250 ml plnotučného mléka nebo smetany
3-4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
250 ml smetany ke šlehání
Želatinu namoíme do studené vody a necháme nabobtnat.
Mléko nebo smetanu rozmícháme s oběma cukry a žloutky.
Nádobu postavíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.
Odstavíme, přidáme želatinu a za občasného míchání necháme vychladnout.
Do krému vmícháme ušlehanou smetanu.
Dno i stěny formy vyložíme piškoty, přikryjeme krémem a střídavě klademe vrstvu piškotů a vrstvu krému tak, aby poslední tvořily piškoty.
Dort necháme ztuhnout. Každou porci poté ozdobíme šlehačkou a ovocem.