Co je potřeba

30-35 kusů dlouhých cukrářských piškotů
ovoce a šlehačka na ozdobení
Krém:
2 lžíce želatiny
100 ml vody
250 ml plnotučného mléka nebo smetany
3-4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
250 ml smetany ke šlehání

1

Želatinu namoíme do studené vody a necháme nabobtnat.

2

Mléko nebo smetanu rozmícháme s oběma cukry a žloutky.

3

Nádobu postavíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.

4

Odstavíme, přidáme želatinu a za občasného míchání necháme vychladnout.

5

Do krému vmícháme ušlehanou smetanu.

6

Dno i stěny formy vyložíme piškoty, přikryjeme krémem a střídavě klademe vrstvu piškotů a vrstvu krému tak, aby poslední tvořily piškoty.

7

Dort necháme ztuhnout. Každou porci poté ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.916665
Average: 3.9 (12 votes)